tiistai 5. marraskuuta 2013

Mahadev - mestariverkostoituja


Teatteriopintojeni aikana meille on teroitettu koko neljän vuoden ajan, kuinka tärkeää verkostoituminen on. Viime kurssilla opettaja muistutti joka käänteessä kättelemään kaikkia, tutustumaan jokaiseen ja antamaan itsestään hyvä, ammattimainen kuva ihan joka käänteessä.

Tietenkin olen jo aiemmin ymmärtänyt, että on hyvä tuntea oikeat ihmiset. Luovilla aloilla se on elintärkeää. Kuitenkin nyt Sukrithamissa olen oppinut, kuinka merkityksellistä verkostoituminen todella voi olla.

Joskus yhden superverkostoitujan tunteminen riittää. Minä tunnen täältä yhden ja loppu tulee kuin itsestään. Tämä supermies on Sukrithamin johtaja Mahadev. Mitä ikinä sanon, Mahadev tuntee jonkun, joka voi auttaa. Ja hän todella tuntee kaikki.

Olemme olleet täällä nyt kolme päivää ja tähän mennessä on ehtinyt tapahtua muiden muassa seuraavat asiat:

Mainitsin, että voisin lähteä kaupunkiin hakemaan intialaista kännykkäliittymää. Mahadev: ”Minun ystäväni työskentelee Vodafonella. Voin ajaa teidät hänen luokseen heti, niin ei tarvitse jonottaa.”

Kerroin, että olen kiinnostunut Keralan tanssiperinteestä ja aion mennä johonkin tanssikouluun kurssille. Mahadev: ”Minulla on eräs ystävä, joka opettaa tanssia. Hän on hyvin arvostettu opettaja. Tarkistan, onko hän paikalla, vai jossakin muualla opettamassa.” Seuraavana päivänä sain tietää, että opettaja tulee tänne meille Sukrithamiin opettamaan minua.

Keskustelimme opinnäytetyöstäni. Mahadev: ”Ystäväni Shajesh on erikoistunut tantrameditaatioon. Teidän kannattaisi tavata. Hän voi kertoa sinulle kaikenlaista.” Niinpä eilen, matkalla puhelinoperaattoria hakemaan, pysähdyimme erään talon eteen ja Shajesh tuli toivottamaan meidät tervetulleeksi luokseen. Tulos: sain oman harjoittelurutiinin ja kutsun tantraleirille erääseen ashramiin opiskelemaan tantraa syvällisemmin. Teen siis joulukuussa meditaatiomatkan eteläiseen Keralaan.

Näitä esimerkkejä on loputtomiin. Tämä verkostoitujaihme on erityinen hyöty tyttökodille. Kun tytöt sairastuvat ja joutuvat sairaalaan, on siellä eräs Mahadevin ystävä, joka antaa hoidon ilmaiseksi, sillä hän haluaa tukea Sukrithamissa tehtävää työtä. Kun Mahadev vaihtaa lahjoituseuroja rupioiksi, ei rahanvaihtaja ota lainkaan omaa palkkiotaan, vaan antaa koko summan, koska tietää rahojen menevän hyvään tarkoitukseen.

Eilen tapasimme erään Mahadevin ystävän. Hän valmistuu Kozhikoden yliopistosta terapeutiksi vuodenvaihteessa ja käy tarpeen tullen antamassa Sukrithamin tytöille terapiaa ilmaiseksi. Eilen hän oli kaupunkioppaamme, kun etsimme kaikkea tarpeellista pienistä kojuista. Olisimme jääneet ilman muuntajaa ja hammastahnaa ilman tätä auttajaa. Lisäksi saimme ystävän, joka esitteli meille kaupungin ehkä ainoan paikan, josta saa kunnon kahvia. Vastalahjaksi uusi ystävä sai kyydin kotiin, kun Mahadev palasi asioiltaan noutamaan meitä.

Mahadev pyörittää Sukrithamin tyttökotia yksin. Hän tekee töitä aamuvarhaisesta nukkumaanmenoon saakka ja uniaikaa on hyvänä yönä noin viisi tuntia. Kuitenkin, kun hänen ahkeruuttaan ihmettelee, sanoo Mahadev, ettei hän suinkaan ole yksin. Hänellä on laaja ystäväpiiri ja heistä kaikki ovat valmiita auttamaan omalta osaltaan, kun tarve tulee. Mahadevin vaikutuspiirissä tuntee oman idealismin latautuvan täyteen voimaansa.

Illalla vietimme synttäreitä, kun Divya täytti 14 vuotta. Mahadev osti kakun, me vastasimme suklaatarjoilusta.  Mahadev itse ei valitettavasti osallistunut juhlintaan; hän jonotti paikallisella poliisiasemalla antaakseen vielä yhdet kopiot meidän perheen passeista ja viisumeista loputtomaan byrokratiapyöritykseen.

Annamarika

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti